Prioritats en la inversió en infància. 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants


Sí, ja han  passat 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.  Aquesta carta va implicar normatives sobre la infància a molts països occidentals, que van ajudar a canviar la percepció dels infants com a col·lectiu. Va implicar iniciatives de sensibilització i conscienciació que van propiciar posar en marxa polítiques de protecció, de drets i participació del col·lectiu social més vulnerable. Acceptar els continguts de la Convenció suposa un reconeixement implícit de que existeix un interès social en assegurar el benestar infantil que depassa l’interès privat de pares o familiars.

De fet, s’està fent i molt, però no suficient. Sense transferències socials, la pobresa infantil no estaria en un 26,4% , sinó en un 34,7%, 8,3% per sobre.

El benestar dels infants més vulnerables i l’eficàcia de les polítiques publiques per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social depenen de destinar més recursos a la infància. A Catalunya, necessitem almenys duplicar l’actual percentatge del PIB que es destina a polítiques d’infància i família, i col·locar-lo a la mitjana europea d’un 2’2%. En el nostre país el percentatge no ha superat mai l’1% (0,8%) malgrat les xifres de pobresa infantil que hi ha hagut en temps de bonança com ara amb la crisi.

Quina és la prioritat a l’hora d’invertir en infància? Les entitats de la FEDAIA responen en el Dia Universal dels Drets dels Infants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>