Ètiques i estètiques als CRAE


Al llarg de l’any 2015, l’Espai de Reflexió Ètica d’ISOM ha abordat la qüestió de les demandes dels nois i noies que viuen en els centres residencials d’acció educativa de fer-se pírcings, tatuatges, dilatacions i micropigmentacions, així com els límits en les formes de vestir tant dels infants i adolescents atesos com dels educadors i educadores.

Es tracta de dues qüestions educatives importants sobre les quals no hi ha consens, la qual cosa provoca que els CRAE de Catalunya tinguin diferents criteris per respondre a aquesta qüestió.

Fruit d’aquest treball del nostre Espai de Reflexió Ètica, amb suport de l’Observatori d’Ètica Aplicada a la Intervenció Social i molt especialment gràcies a l’ajuda de Joan Canimas i Brugué de la Universitat de Girona, en va sortir un document que va ser sotmès a la discussió de la comunitat professional durant la 6a edició de les Converses d’ètica aplicada, sota el títol Ètiques i estètiques als CRAE.

El document, amb el títol “Ètiques i estètiques als CRAE (I): pírcings, dilatacions, tatuatges i micropigmentacions dels nois i noies atesos” ha estat publicat pel butlletí d’Infància número 94, d’Abril de 2016:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>