Programa Caixa Proinfància


logo_cpi-320x49

Què és el programa CaixaProinfància?

El Programa CaixaProinfància és una iniciativa impulsada per l’Obra Social “la Caixa” en el marc del seu compromís social amb els drets humans, la pau, la justícia i la dignitat de les persones.

Quin és el seu objectiu/finalitat?

El programa pretén aprofitar la sinergia entre totes les iniciatives i recursos per permetre que els nens, les nenes i els/les adolescents i les seves famílies es desenvolupin amb la màxima autonomia i efectivitat. Això obliga a un esforç sistemàtic i continu de coordinació entre els diferents agents que treballen conjuntament amb cada nen o nena i la seva família.

Es vol trencar el cercle de la pobresa hereditària garantint el seu accés a oportunitats educatives de qualitat. Afavorir el desenvolupament de competències per part dels nens, nenes i les seves famílies que els ajudin a millorar els seus processos d’inclusió social i la seva autonomia. Promoure el desenvolupament social educatiu dels nens i les nenes en els seu context familiar, escolar i social.

A qui va dirigit?

El programa s’adreça a nens, nenes i adolescents d’entre 0 i 16 anys les famílies dels quals, en situació de pobresa econòmica relativa o extrema, són susceptibles d’estar o estan en procés d’atenció i/o acompanyament  social i presenten mancances en les seves necessitats socials. En tot cas,  es pretén treballar amb la màxima complicitat i coresponsabilitzant de les famílies en el procés de millora, per tal com se les incorpora al pla d’acció social i es maximitzen totes les possibilitats.

Quins serveis s’ofereixen des de l’entitat. On s’estan duent a terme.

ISOM col·labora en el barri de Llefià i La Salut mitjançant la realització en l’Espai Socioeducatiu Llefià dels serveis de Centre Obert, Reforç escolar -Aula d’estudi, Reforç escolar- Estudi assistit, Tallers Educatius Familiars, Colònies urbanes (Casal d’Estiu) i Espai Familiar.

Gràcies al programa Caixa Pro infància un total de 70 infants del barri de Llefià i La Salut s’han pogut beneficiar dels serveis de Caixa Pro infància, obtenint grans resultats. El programa Caixa Pro infància ha ajudat a millorar la qualitat de vida de les famílies, dels infants i adolescents, treballant contra la vulnerabilitat social, l’exclusió i la pobresa. “Som PRO”: junts trenquem el cercle de la pobresa.

 

Hi col·labora:

obra-social-la-caixa